Facebookin tarina lähti liikkeelle vuonna 2004, kun Mark Zuckerberg sai opiskelukavereiltaan hommaksi viimeistellä ConnectU-nimisen yhteisöpalvelun. Zuckerberg kuitenkin varasti idean, ja julkaisi oman yhteisöpalvelunsa Facebookin nimellä, ja alkuun se oli vain opiskelijoille tarkoitettu viestintäkanava, joka nopeastikin levisi ensin muihin yliopistoihin ja siitä ympäri maailman. Tällä hetkellä Facebookilla on kuukausittaisia kävijöitä yli miljardi.

Mikä sitten on Facebookin tarkoitus? Siellä voi jakaa kuvia, videoita, olla kavereiden kanssa chat-yhteydessä ja tehdä omia päivityksiä. Monet tuntuvat myös tykkäävän pelata erilaisia pelejä Facebookissa. Monet yrityksetkin ovat löytäneet Facebookin, ja heidän sivuistaan tykkäämällä saa tietoonsa erilaisia kampanjoita nopeammin kuin se muuten olisi mahdollista. Myös erilaiset harrasteryhmät voivat tehdä omia sivujaan ja kertoa tulevista tapahtumista helposti ja nopeasti. Sekä kaikenlaiset muut yhteisöt ovat myös suosittuja, joissa voi jakaa omia fiiliksiään aihealueesta riippuen muiden samassa tilanteessa olevien kanssa. Etenkin sellaisten kavereiden kanssa se on hyvä paikka vaihtaa kuulumisia, joita ei muuten tulisi nähty niin usein kuin haluaisi.

Facebookin rekisteröityminen on helppoa. Yleensä se tehdään omalla nimellä, tosin ns. salanimiäkin näkyy tai monet käyttävät lempinimiään. Rekisteröinnin voi hoitaa joko sähköpostilla tai puhelin numerolla. Profiilikuvan laittaminen ei ole pakollista. Kavereiksi lisätään ihmisiä laittamalle niille kaveripyyntö ja toisen osapuolen hyväksyttäessä sen voi viestiminen alkaa. Jokaisella on oma aikajana, joille voi vastapuolen asetuksista riippuen kirjoittaa viestejä, ja uutisvirrassa näkyvät kuka tykkää mistäkin ja kenen julkaisua kommentoi.