Liikelahjoja jaetaan yrityksen näkyvyyden lisäämiseksi. Liikelahja on siis osa yrityksen markkinointia. Markkinointi on laaja käsite ja koostuu pienistä palasista Yrityksen markkinoinnissa tärkeintä on kuitenkin kokonaisvaltaisuus ja suunnitelmallisuus. Siksi myös liikelahjojen on tuettava yrityksen brändiä.Liikelahja toimii parhaiten silloin, kun se on saajalleen mieleinen ja samalla sellainen tuote, joka kuvastaa hyvin yrityksen arvoja.Liikelahjoja on vaikka minkälaisia. Vaatteet ja asusteet ovat usein suosittuja ja käytännöllisiä lahjoja. Axonprofil tarjoaa laajan valikoiman erilaisia liikelahjoja. Valikoimasta löytyy mm.

  • aurinkolaseja
  • esiliinoja
  • lippiksiä ja pipoja
  • juomapulloja
  • perinteisiä karkkeja sekä kyniä
  • sateenvarjoja
  • kelloja

Sopivaa liikelahjaa valittaessa Axonprofil palvelee laajalla valikoimalla ja erittäin selkeillä ja käytettävillä nettisivuilla. Tuotteet on helppo tilata omilla painatuksilla verkkokaupasta.

Persoonallisuus puhuttelee

Messuilla tai muissa vastaavissa yleisötapahtumissa jaetut liikelahjat ovat usein samanlaisia. Useat yritykset jakavat samassa tilaisuudessa samankaltaisia liikelahjoja eri painatuksella. Jos yritys keksii jonkun tavan erottua massasta, se muistetaan positiivisesti. Kynät ja kassit sekä karkit ovat toki aina tarpeen, mutta silti voisi yrittää keksi myös jotain uutta. Usein lahjansaaja tulee sitä iloisemmaksi, mitä paremmin lahja on kohdennettu juuri hänen tarpeisiinsa.Kun suomalaiset yritykset tai poliitikot vierailevat ulkomailla, he vievät suomalaisia tuotteita liikelahjoiksi eli tuliaisiksi. Usein poliitikoista onkin helppo ammentaa inspiraatiota liikelahjojen personoimiseen.

Yritys tarvitsee monipuolisia liikelahjoja

On selvää, että yritys voi jakaa liikelahjoja erilaisissa tilanteissa. Liike- tai yrityslahoja voidaan antaa nimettömälle vastaanottajalle yleisötapahtumassa. Jos yrityksen edustaja käy vierailulla asiakkaan luona, yrityslahja voi olla sopiva vieminen myös silloin. Usein ns. liikelahjoja jaetaan myös omalle henkilöstölle, jos tuotetta on tilattu isompi määrä. Lahjansaaja saattaa siis olla yksityinen henkilö tai jonkin yrityksen henkilökunta. Liikelahjoja jaetaan myös eri tarkoituksia () silmällä pitäen. Liikelahjalla voidaan kalastella uusia asiakkaita tai niiden tarkoitus voi olla myös ylläpitää vanhoja asiakkaita.Liikelahjoja hankittaessa kannattaakin tehdä selkeä suunnitelma, mitä ja missä jaetaan. Ensimmäiselle kauppiaalle ei kannata puhelimessa vastata kyllä, vaan onnistumisen kannalta asiaan kannattaa paneutua huolellisesti.