Markkinointi ja kuluttajamarkkinat kehittyvät kokoajan. Alalla pystytään onneksi helposti hyväksikäyttämään uusimpia digitaalisia ja teknisiä uutuuksia. Oman asiakaskunnan tunteminen on edelleen markkinoinnin tärkein kulmakivi. Tutustu vuoden 2018 markkinointitrendeihin.

1. Mobiililaitteet ovat tärkeä markkinointikanava

Markkinointia suunnitellessa harvemmin mietitään mobiililaitteille suunnattua markkinointia. Älypuhelimista ja tableteista on muodostunut monelle yhtä suuri linkki ulkomaailmaan kuin esimerkiksi televisio ja radio. Suomalaiset ovat innokkaita mobiililaitteiden käyttäjiä, ja etenkin alle 35-vuotiaat suosivat kaikista laitteista eniten mobiililaitteita. Kotisivujen mobiiliystävällisyys, sovelluksen tekeminen tai hakukoneoptimointi mobiililaitteille ovat vain muutama mobiilimarkkinoinnin keino.

2. Personoitu markkinointi houkuttelee yritysasiakkaita

Kuluttajamarkkinoinnissa personoitu markkinointi on ollut käytössä jo pidemmän aikaa, mutta yritysmarkkinoinnissa se on vasta lasten kengissä. Kilpailun kasvaessa myös B2B-markkinoinnin täytyy olla yhä kohdistetumpaa ja personoidumpaa. Yritysten ylimmät toimihenkilöt tavoittaa parhaiten, jos heille kohdennetaan kiinnostavaa ja asianmukaista sisältöä, jossa on esitelty ratkaisu juuri heidän ongelmaansa. Sen apuvälineinä voidaan käyttää myös personoituja lahjoja.

3. Visuaalisuus kasvattaa merkitystään viestinnässä

Pitkän myyntilitanian sijaan ihmiset kaipaavat visuaalista viestintää, kuten videoita tai kuvia, joissa asia on selitetty selkeästi ja yksinkertaisesti. Ne saavat helposti satoja, jopa tuhansia katselukertoja ja klikkauksia. Niiden suunnitteleminen ja tuottaminen vaatii kuitenkin paljon ammattitaitoa, sillä alkeelliset ratkaisut yleensä kostautuvat heti. Vanhaa mottoa, ”kuva kertoo enemmän kuin tuhat sanaa”, ei kannata siis unohtaa.

4. Vaikuttajamarkkinointi

Vaikuttajamarkkinoinnista on käytetty nimitystä moderni puskaradio. Sosiaalisen median käyttö on erittäin suosittua erityisesti 16-24-vuotiaiden suomalaisnuorten keskuudessa, joista 59 % on tutkimusten mukaan kokoajan kirjautuneena johonkin sosiaalisen median kanavaan ja seuraa sitä monta kertaa päivässä. Vaikuttajat ovat sosiaalisen median suunnannäyttäjiä, joilla on omat kannattajakuntansa. Modernit vaikuttajat ovat esimerkiksi bloggaajat, muusikot, urheilijat ja tubettajat. Vaikuttaja toimii tehokkaana ja uskottavana keinona toimittaa yrityksen brändi omille seuraajilleen. Tällöin yritys ei puhu kohdeyleisölleen suoraan, vaan markkinoinnin hoitaa puolueeton, luotettava ja kaverinomaisena koettu henkilö, jota seurataan vapaaehtoisesti. Tutkimukset tukevat vaikuttajien tehoa. Niiden mukaan yli 71 % kuluttajista ostaa tuotteen nähtyään sen suosituksen sosiaalisessa mediassa, ja 92 % luottaa enemmän vaikuttajan kun yrityksen sanomaan tehdessään ostopäätöstä.