Kolikkopeleissä on nykyisin paljon valinnanvaraa. Pelirintamalle on saapunut viime aikoina uusia pelientuottajia, joiden tuotteet kilpailevat vanhempien tunnettujen peliyritysten kanssa uudenlaisilla aseilla.

Pelimaailma onkin siinä mielessä mielenkiintoisessa vaiheessa, että se etsii uusia suuntia ja ottaa nyt kokeiluaskeleita tutuksi tallatulta polulta. Toisaalta vanhat tutut kuviot toimivat, jos ne on tehty hyvin mutta uusille jekuillekin on tilausta.

Starburst

Netentin suunnittelema Starburst on moniulotteinen peli, se on samalla hyvin yksinkertainen mutta monipuolinen, klassinen mutta kuitenkin erilainen. Starburstia ei ole ladattu täyteen erikoistoiminnoilla tai juonenkäänteillä, sen sijaan sen grafiikka ja äänimaailma on toteutettu vangitsevasti ja sen pelaaminen onkin manna pelaajan aisteille.

Starburstissa leijutaan avaruudessa, symbolit ovat tuttuja menneen ajan hedelmäpeleistä. Pelaajaa saattaa alussa kummastuttaa että tässä slotissa ei ole bonuksia tai ilmaiskierroksia, pelin kokeilu kuitenkin hälventää epäilyt. Pelissä on wild-merkki, jota symbolisoi tähti, joka laajenee ja mahdollistaa useamman uusintakierroksen. Starburstin pelaaminen on helppoa ja mutkatonta.

Gonzo’s Quest

Nyt ollaan todellisen klassikkopelin äärellä. Gonzo’s Quest lukeutuu slottien ehdottomaan kermaan, joka pitää pintansa. Kyseinen peli on uranuurtaja slottien saralla, julkaisun aikana vuonna 2012 se oli monessa mielessä uuden ajan slottipeli. Perinteisten kelarivien sijaan pelissä ne on korvattu putoilevilla laatoilla ja erikoistoimintojensa puolesta pelissä esiteltiin pelaajille aivan uudenlaisia juttuja.

Pelissä on wildeja ja ilmaiskierroksia sekä ensi kertaa Gonzo’s Questissa päivänvalon nähnyt lumivyörytoiminto. Sen myötä voittoyhdistelmät katoavat kentältä ja niiden tilalle ilmestyy uusia putoilevien laattojen muodossa. Pelissä on myös voittokerroin, joka lisää pelaajan voittoja, kun putki on päällä.

Peli on graafisesti taidokas, musiikki ja aarteenmetsästyksen juonenkäänteet on tuotettu ammattimaisesti. Vaikka pelissä on monenlaisia erikoistoimintoja, on se silti pelinä yksinkertainen eikä ensikertalaisenkaan tarvitse vaivata turhaan päätään sääntöjen kanssa.

Aloha Cluster Pays

Netentin julkaisema slotti tarjoaa jotain uutta ja jotain vanhaa. Peli on ulkonäöllisesti toteutettu niin hienosti että voisi kuvitella katselevansa Disneyn viimeisintä elokuvaa. Tässä pelissä seikkailevat pääsiäissaarilta tutut patsaat ja ympäristönä on surf-paratiisi upeine maisemineen.

Pelissä on wild ja mahdollisuus napata ilmaiskierroksia eikä se pelillisesti poikkea muista tutuista peleistä, joten mukaan pääsee nopeasti. Pelissä on hyvä palautusprosentti ja mahdollisuus kahmia suuriakin voittoja.