Twitter perustettiin vuonna 2006 muutaman kuukauden kehittelytyön tuloksena ja sen perustajajäseninä hääräsivät Evan Williams, Biz Stone, Noah Glass sekä Jack Dorsey. Kyseessä on yhteisö- ja mikroblogipalvelu, ja etenkin maailmalla se on paikoin suositumpi kuin Facebook. Twitterissä käyttäjät pystyvät jakamaan lyhyitä päivityksiä, joita kutsutaan twiiteiksi sekä myöskin lukemaan muiden tekemiä päivityksiä ja jakamaan niitä. Twiittejä, joiden maksimipituus on 140 merkkiä, voi jakaa Twitterissä, tekstiviestinä tai muita sovelluksia apuna käyttäen. Se on myöskin maksuton palvelu, ja suomeksi se alkoi toimimaan marraskuussa 2011.

Twitter on etenkin julkisuuden henkilöiden käyttämä ja kaikkien aikojen seuratuin henkilö twitterissä on ollut laulaja Katy Perry, jolla oli yli 51 miljoonaa seuraajaa. Twitteri tilin on sanottu olevan noin 200 miljoonalla ihmisellä maailmassa, mutta vain noin hieman yli puolet eli 60 % twiittaa myös itse, loput 40 % lukevat vain muiden twiittejä. Suomestakin löytyy arvioiden mukaan yli 510 000 ihmistä joilla Twitter-tili on, mutta näistä noin neljännes sitä myös aktiivisesti käyttää.

Twitterissä on siis mahdollista jakaa muiden twiittauksia ja tätä kutsutaan nimellä retweet, eli kun jaetaan jonkun muun twiittausta eteenpäin. Kaikista suosituin tällainen retweet oli, kun Ellen Degeneres otti itsestään ja muista julkisuuden henkilöistä kuvia Oscar-gaalassa ja twiittasi ne, ja kuvat levisivät vuorokaudessa ympäri maailman.

Suurin ero esim. Facebookin Twitterissä on se, että siellä pystytään luomaan ns. avainsanoja lisäämällä sanan eteen risuaita eli #-merkki. Tämän tarkoitus on luokitella viestejä, ja näin ollen napsauttamalla mitä tahansa tällaista avainsanaa, näet helposti ja nopeasti kaikki twiitit, jotka liittyvät tähän avainsanaan.