On hyvin paljon nettisivuja, jotka saavuttavat miljoonia kävijöitä kuukausittain. Näiden joukossa on hyvin erilaisia sivustoja suurten uutistalojen, kuten BBC, uutissivutoista erilaisiin peli- ja visailusivustoihin.

Melko uutena ilmiönä nettimaailmassa on niin sanotut viral-sivut, joiden sisältö pyrkii leviämään nopeasti tarjoten nettiyhteisölle ympäri maailmaa niin juoruja kuin hauskoja

videoitakin. Ensimmäinen tällainen oli maaliskuussa 2013 aloittanut Viral Nova, joka sai pian seuraajia, ellen sanoisi matkijoita, mutta joka on edelleen yksi suosituimmista. Periaatteena näillä sivustoilla on koota ja kopioida omille sivuilleen mahdollisimman paljon erilaisia ”uutisia”, jotka usein julkaistaan kuvan tai videon ohessa. Yksi sivustojen suuren menestyksen mahdollistajista on Facebook, joka tarjoaa oivan välineen juttujen levittämiseen.

Viral on englantia ja tarkoittaa viruksen avulla leviävää. Viral sites tarkoittaa siis terminä viruksen lailla leviäviä nettisivustoja, mutta tätä ei pidä sekoittaa netissä leviäviin viruksiin, jotka saastuttavat tietokoneita. Vaikka moni saattaa pitää melkoisena haittana erilaista hupi- ja muuta viihdemateriaalia, joka sosiaalisessa mediassa leviää, ei näistä sivustoista ole kenellekään mitään varsinaista haittaa, ellei oteta lukuun vaikka sitä aikaa, joka työpäivästä kuluu erilaisen hömpän lukemiseen.

Niin sanotut viraalisivut herättävät paljon huomiota maailmalla ja niiden menestystä seurataan tarkasti. Kilpailukin on kovaa, sillä parhaiten menestyjät saavat totta kai parhaat mainosdiilit. On myös olemassa sivustoja, joilla näitä sivustoja arvioidaan ja joilla on kuukausittain esillä rankinglista edellisen kuukauden eniten kävijöitä saavuttaneista sivustoista.