Markkinointi oli pitkään yksisuuntaista, koska sitä tehtiin yksisuuntaisten viestintävälineiden kautta. Internet on kuitenkin muuttanut tätä suuresti, sillä ihminen on luonnostaan vuorovaikutteinen ja internet pystyy vastaamaan tähän tarpeeseen. Internet tarjoaa asiakkaille mahdollisuuden jakaa sisältöä ja markkinoijalle monta erilaista tapaa tavoittaa ja kohdata asiakas tai potentiaalinen ostaja.

Jokaisella yrityksellä täytyy olla tänä päivänä nettisivut, sillä kuluttajat yhä useammin ainakin googlaavat tuotteet tai palvelut ennen ostopäätöstä. Blogi tuo yrityksen lähemmäs ihmisiä, tekee siitä inhimillisemmän ja näyttää, että yritysstruktuurin takana on todellisia ihmisiä eikä vain tärkättyjä pukuja ja vekkihameita. Blogin rinnalle ja ohi on markkinointikeinona kuitenkin nousemassa vlogi.

Vlogi on periaatteessa videomuotoisena kerrottua asiaa, se voi olla videopäiväkirja, tuotearvostelu, opas jonkin asian hallitsemiseen, mutta pääasiana siinä on liikkuva kuva, joka tuo ihmisen, asian tai tuotteen lähemmäs meitä.

Miksi ihmiset sitten pitävät vlogeista niin paljon? Vastaus on yksinkertaisuudessaan: koska olemme niin tottuneet katsomaan videoita tänä päivänä. Niihin saa sisällytettyä paljon enemmän informaatiota kuin still-kuvaan. Esimerkkinä vaikkapa netissä operoiva kenkäkauppa, josta haluamme ostaa kengät. Totta kai kengistä on hinnan vieressä kuva, mutta jos siitä on tarjolla myös video, jossa malli kävelee kengät jalassa ja kertoo miltä ne tuntuvat, on ostopäätös varmasti nopeampi.

Videota voi laittaa yrityksen Facebook-sivuille, omalle nettisivulle tai sitten käyttää sellaisia jakelupalveluita kuten esimerkiksi YouTube.