YouTube on Googlen hallinnoima musiikkipalvelu, jossa voi niin kuunnella musiikkia kuin ladata sitä muidenkin kuultavaksi. Eikä pelkästään musiikkia, vaan myös videoita ja löytyyhän sieltä jopa täysmittaisia elokuviakin sekä myös äänikirjoja. YouTuben käyttäminen on ilmaista, eikä sinne ole pakko rekisteröityä jos haluaa vain olla kuuntelijapuolella.

Mutta jos haluaa itse sinne ladata sisältöä tai luoda omia musiikkikanavia, on rekisteröiminen silloin pakollista. Tällä hetkellä YouTube on suosituin videon suoratoistopalvelu verkossa, jonne ladataan joka päivä satoja tuhansia julkaisuja, minuutissa voi tulla jopa 100 tuntia videota muiden käyttäjien iloksi. Pelkästään päivän aikana siellä vierailee miljoonia kävijöitä ja kuukausittaisia käyttäjiä on yli miljardin ihmisen verran. Suomessakin se on keikkunut viiden suosituimman verkkosivun joukossa jo kauan.

Mutta maailmassa on silti kolkkia, joissa YouTuben käyttäminen on blokattu, koska nämä maat ovat katsoneet YouTuben sisällön olevan maata tai uskontoa jollakin tapaa loukkaavia. Myöskin yksittäiset videot saattavat olla jonkun maan ulkopuolella. Monet yrityksetkin ovat päätyneet blokkaamaan työntekijöiltään YouTuben käytön työaikana, koska se haittaa työntekijöiden työpanosta.